Saturday, March 3, 2018

The Foreigner - Yabancı (2017)

Jackie Chan ve Pierce Brosnan yaşlanmış. Ama Jackie Chan iyiden iyiye yaşlanmış. Son dönemde komedi içerikli aksiyon filmlerine alıştığımız Jackie Chan bu defa madur bir aile babası olarak karşımıza çıkmış. 

Maalesef ülkemizi de yıllardır çok üzenlere benzer bir terör saldırısı ile başlıyor hikaye. Ailesinin son üyesi ile huzurlu bir yaşam için İngiltere'ye göçen Quan (Jackie Chan) ciddi bir travma ile karşı karşıyadır. Uzun bir sessizlik sonrası konuyu anlamak için önce yetkili mercilerden yardım ister. Sonrasında oldukça soğuk kanlı ve ısrarcı bir şekilde araştırmasını bizzat başlatır. 

Terörün yıkıcılığını sergilemesi açısından etkileyici bir film olarak beğendiğimi belirtmeliyim. Ancak Quan'ın ilerleyen yaşına rağmen Liam'ın (Pierce Brosnan) bütün ekibini kendi başına madara etmesi biraz inandırıcılıktan uzaktı. 15 yıl önce yerdik ama bu yaşta bir orduya tek başına mücadele etmek biraz fazla fantastik. Üstelik 1997 yapımı Devil's Own (Sessiz Düşman) filminde Brad Pitt tarafından canlandırılan Rory bize IRA ile dalga geçilmeyeceğini göstermişti. 

Genel olarak Liam ve Quan dışındaki karakterlerin bölgeden ya da bölgeye çok uygun oyunculardan seçilmiş olması ve aksanları oldukça etkileyici. Özellikle Liam'ın IRA üyeleri ile camlı odada yaptığı toplantıdaki Kuzey İrlanda aksanı kesinlikle çok başarılı. Rahmetli Müşfik Kenter'in bir zamanlar söylediği gibi, oyuncu sadece oynaması ile değil sesi ile de oyuncudur. Bu yüzden ALF dışında hiçbir seslendirme teklifini kabul etmemiştir.

Zoraki finaline rağmen, oyuncu seçimleri ve bölgesel aksanların etkisi ile 10 üzerinden 8 notunu veriyorum.




Sizler de düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

No comments:

Post a Comment