Thursday, May 23, 2019

Sing - Şarkını Söyle (2016)

Hayvanlar dünyasında geçen hikayede, çocukluk hayalini gerçekleştirmeyi başaran Buster Moon, kendisini eğlence dünyasına adamış, ancak başarısız olmuş, tamamen kaybetmesine ramak kalmasına rağmen pozitifliğini kaybetmeyen bir koaladır. Koala başarısızlık serisini yıkmak için arayıştadır...

Performanslar, O Ses Türkiye yarışmasını, performansların arkasındaki hayatlar da Muhsin Bey'i hatırlattı. Anımsamayanlar için, Muhsin Bey, Şener Şen ve Uğur Yücel'in 1987 de çekilen bir dram filmidir. Mimar Sinan Üniversitesi'nde restore edilmiş halinin linkini aşağıda bulabilirsiniz.

Anlaşıldığı üzere film, bir müzikal yetenek yarışmasını anlatıyor. Tabii ki müzikler ve şovlar animasyon bir film ile uyumlu ve keyifli bir seyir sunuyor. Ama bunların ötesinde, aslında yaşantımızdan bir kesit sunuyor: Kendini evine ve çocuklarına adamış bir anne, erkek arkadaşının gölgesinde kalan bir kız, yetenekli, bitirim ve küstah bir müzisyen, babasının izinden gitmek istemeyen bir tamirci ve çok yetenekli olmasına rağmen çok utangaç bir genç kadın... İşte bu ekip, neredeyse bütün film boyunca pozitifliğini hiç kaybetmeyen, mücadeleden asla vazgeçmeyen Buster tarafından komedi tadından güdülüyor. Bir ara Buster de umutsuzluğa düşse de dostları onu hızlıca eski haline döndürmekte başarılı oluyor.

Sıklıkla izlediğimiz efsanevi hikayeleri işleyen animasyonlara göre, daha içten daha bir yakın, daha bir bizden geldi bana. Üstelik bütün kahramanlar hayvan olmasına rağmen.

Ailecek izlenebilir keyifli bir animasyon.

IMDB notu 7,1 benim notum 9.

https://www.imdb.com/title/tt3470600/



Muhsin Bey:
https://www.youtube.com/watch?v=CgRwOgryMoU

Sizler de düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

No comments:

Post a Comment