Thursday, July 16, 2020

Olanlar Oldu (2017)


Ege aşığı Ata Demirer'in yine Ege kıyılarının tuzlu sularında geçen bir başka romantik komedi hikayesi, eğlencelik bir yazlık film (Eyvah Eyvah Serisi de, Hedefim Sensin de Ege sahillerinde geçiyor).  

Aile işletmesi olarak hem pansiyon, hem restoran hem de günübirlik tekne işlerini birlikte yürüten ailede Zafer'in dışında insanların keyfi genel olarak iyidir. Sevgilisinden ayrılan Zafer birazcık bunalım takılmaktadır. Derken, teknesinde ağırladığı misafirlerinden birine abayı yakar. 

Filmin ben başında ilgimi çeken, Ata Demirer'in hem Zafer, hem de annesi Döndü'yü canlandırmış olması. Eyvah Eyvah serisinden ve diğer 2 filmden sonra beklentim Demet Akbağ'ı orada görmekti. Bu da böyle bir deneme olmuş, pek fena da olmamış.

Ekibin, genel olarak yaşantıyı aktarmasını beğendim. Çok uzmanı olmasam da Ege şivesi tatlı tatlı filme renk katıyor. Zafer'in kardeşi ve eniştesi, restoranlarının müdürü olan "profesyonel işletmeci" ile komşu mağaza sahibinin kızı konuları hikayeyi süslemiş.

Ata Demirer filmlerinde alıştığımız, özünde çok temiz, duru, saf delikanlı, burada da Kaptan Zafer olarak karşımıza çıktı. İçinde taşıdığı saf sevgi ile bu defa da güzel kızı kapmayı başardı. Esas kız, Aslı seslendirdiği güzel şarkı ile filme başka bir renk kattı. 


Uzun zamandır görmediğim Toprak Sergen'i de rolünde oldukça başarılı buldum. Sevdiği kızın peşinde pansiyoncu teyzeler ile etkileşimleri de gerçekten çok güzel.

Genel olarak alıştığımız ve beklediğimiz gibi gelişen olaylar bizi çok şaşırtmadı. Eğlenceli olmakla birlikte sıradanlıktan da rahatça sıyrılamayan bu filme 10 üzerinden 8 veriyorum.



Sizler de düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

No comments:

Post a Comment