Monday, January 18, 2016

Planes - Uçaklar

planes dusty skipper ile ilgili görsel sonucu
Planes - Uçaklar


Ailece seyredilebilecek keyifli bir animasyon filmi. Disney-Pixar Arabalar filmi ile otomobiller ile bize güzel zaman geçirtmişti. Şimdi de Uçaklar ile başka maceralara sürüklüyor izleyicilerini.

Bir tarımsal ilaçlama uçağı olan Dusty, kabuğunu kırıp içindeki şampiyonu herkese göstermek hayali ile günlerini geçiren sıradan bir uçaktır. Ancak sadece hayal kurmak ile kalmaz; bu hayali ile ilgili kendini geliştirmek için uğraş verdiği gibi yarışmaların eleme turlarına katılmayı da ihmal etmez. Hatta kendisini yetiştirmesi için eski ve tecrübeli savaş uçağı, Skipper'i de ikna etmeyi başarır.

Nihayet katıldığı yarışta, İngiliz rakibine, kendi derecesini kaybetme pahasına yardımcı olur. Bu sayede ilgi odağı olduğu gibi bazı rakiplerini de ürkütmeye başlar. Rakibi, yeşil uçağın ilk tuzağı onu birinciliğe taşırken okyanus üzerinde, anteni kırıldığında çok ciddi hasar görür ve yarışmayacak hale gelir. Benim için filmin en can alıcı bu sahnesinde önce Chupakabra Dusty'e "ne soru sordular ne geri durdular"  sözleri ile Amerikan şövenliği ile birlikte bir çift T33 kanat hediye eder.

Pixar yapımı bir filmde kırılan bir Ipad'in ardından, "üzülme iki hafta sonra yenisi çıkar" ifadesi benim için sürpriz bir mesaj. Acaba, Pixar tarafı, tablet bilgisayar tarafını eleştiriyor mu?

Ishani ve Dusty'nin Hindistan'da yaptığı gezi de hem görseller hem müzik açısından çok etkileyici. Özenli bir çalışma ürünü olduğu apaçık.

Dışardan bize yapılan telkin, yönlendirme ve hatta dayatmalara rağmen, gerçekten azmedersek başarabileceğimizin, uçakların hikayesi ile anlatılmasını çok beğendim. Bu filmi ailecek defalardır keyif ve heyecan ile seyrediyoruz.

Evimizdeki lisanslı oyuncaklara ve filmin üzerinden geçen yaklaşık üç yıl rağmen hala oyuncak mağazalarında hatırı sayılır alan tutan oyuncaklarına bakarak, tek başarısının sinema olmadığını rahatça görebiliyoruz.

IMDB notu 5.7. Bence haksızlık! Çocuklarımız ile seyretmek için ideal bir film. Benim notum 9.

http://www.imdb.com/title/tt1691917/



İshani ile Dusty'nin Hindistan gezmeleri:

Sizler de düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

No comments:

Post a Comment