Tuesday, February 2, 2016

Bridge of Spies - Casuslar Köprüsü (2015)


Gerçek olaylardan yola çıkılarak çekilen Casusular Köprüsü filmini pek çok açıdan başarılı buldum.

Bazı ultra dikkatli izleyicilere göre bir takım televizyon kabloları, tarihle uyumsuz yapılar göze çarpmış olsa da, sahneler bir canlandırma için oldukça etkileyiciydi. Binalar, otomobiller, insanların giyim tarzları ile sunulan bütünlük bir uyum içinde bana o yılları yaşatmaya yetti

Steven Spielberg ve Tom Hanks'in 6. birlikteliği müzakere yönetimi konusunda süper bir çalışma. Tom Hanks tarafından canlandırılan avukatın, konuyu kendi penceresinden değerlendirme konusundaki ustalığı ve inatçılığı, müzakere becerileri eğitimlerine referans olacak kadar detaylı ve başarılı. Filmin başından en sonuna kadar sergilenen kararlılık ve stres yönetiminden etkilenmemek mümkün değil! Özellikle Rus casusun, stres ve panik olmadan sakinliğini sürekli muhafaza etmesi ve avukatı sordukça, "stres olmanın faydası olur mu" şeklinde bakış açısını ifade etmesi hoş.

Amerikan yapımı bir filmde doğal olarak Amerikan propagandası görmeyi çok yadırgamadım: Rus casusu ve Amerikan pilotunun gördüğü farklı muameleler (filmde gösterildiği kadarı ile) benim için önemli bir etki bırakmadı.

Filmde izlediğimiz avukat, gerçekte sadece sigorta avukatı değilmiş ve Stragejik Hizmetler Ofisi'nde görevliymiş. Merak eden olursa:

https://en.wikipedia.org/wiki/James_B._Donovan

Tom Hanks'i rol için başarılı bulmakla birlikte, Tom Hanks'a göre daha az popüler bir aktör ile daha yüksek bir etki bırakılabilirdi belki. Aktörün üzerine çok iyi oturan, tutarlı, dürüst, vazgeçmeyen karakter alışkın olmadığımız bir yüzde daha derin izler bırakabilirdi. Bence Tom Hanks benzer rollerde devam etmemeli ve Terminal filminde olduğu gibi bizi sarsmaya devam etmeli.



Müzakerecilik ve vazgeçememe konusunu çok başarılı irdelediği ve görsel güzellikler ile bezendiği için IMDB'nin 7.7'ine karşılık benim notum: 9.0

http://www.imdb.com/title/tt3682448/



Sizler de düşünceleriniz paylaşır mısınız?


No comments:

Post a Comment