Thursday, May 26, 2016

Deadpool (2016)

Dünyanın tam da bir süper kahramana daha ihtiyaç duyduğu anda ortaya çıkan esprili ama acımasız bir kahramandır kendileri. Kendi içinde süper kahramanları ve filmlerini de eleştirel espriler ile hicvetmesi hikayenin akışına pek faydalı değildi bence. Yine bir Z kuşağı hedefli iletişim modeli olabilir. 

IMDB sitesindeki ciddi puanı (8.2) sayesinde ilgimiz çekmesine rağmen ancak izleyebildim. Aldığı nota paralel olarak ciddi bir beklenti içinde izlediğimin de altını çizmeliyim. 

Eski bir asker olan Wade (Ryan Reynolds) kendine has prensipleri ile para karşılığı özel çözümler sunmaktadır. Tam da hayatının kızı ile tanıştığı dönemde amansız bir hastalığın pençesinde olduğunu öğrenir ve sevgilisi ile mutlu bir ömür için kendisine sunulan tedavi teklifini kabul eder. Zaten ne olursa o tedavi sürecinde olur. Çünkü tedavi, vücuda verilen hormonlar ile mutasyon sayesinde kanserli hücreleri yenmek üzerinedir. Kahramanımız bu tedavi sürecinde kendisine göre esprili, tedavi ekibine göre itici tavırları ile kendi hayatını zorlaştırmayı başarır. Bu inatlaşma bir taraftan kendisine süper yetenekler kazandırır ancak görüntüsü de tanınmayacak kadar çirkinleşmiştir. Tedavi tesisini yerle bir ederek de olsa oradan kaçmayı başarır, ancak eski yüzüne kavuşabilmek için çılgın doktoruna ihtiyacı hala devam etmektedir. Zira bu surat ile sevgilisinin karşısına çıkmaya cesareti yoktur.

Son dönemde daha sık karşılaşmaya başladığımız, hikayenin ortasından başlayıp, sonra öncesini paylaşan (yani bizi bir girişte, bir de öncesini paylaşırken şaşırtan... ) yapımlara yeni bir örnek. Özellikle açılış sahnesindeki ayrıntılar ve çekim kalitesi kesinlikle çok başarılı. Final sahnesi çekimleri de çok başarılı tabii ama açılışta seviye hakkında belli bir fikre sahip olduğumuz için olağan karşıladım. 

Deadpool filmini genel olarak değerlendirdiğimde çok etkilendiğimi söylemem mümkün değil. Güzel çekimler bir filmi başarılı kılmak için gerekli ama yeterli değil. Bazı sahnelerdeki şiddet ve cinsellik öğelerinin birazcık abartıldığını düşünüyorum. Ama en önemlisi, IMDB'de verilen 8.2 notunu kesinlikle şişirme bulduğumu belirtmeliyim. Kıyaslama açısından GI JOE filmlerinin ilki 
http://www.imdb.com/title/tt1046173/  Deadpool filminden kesinlikle daha başarılı ve kalitelidir. Ancak o yapımın aldığı 5.8 değerlendirmesine karşılık Deadpool filminin aldığı not IMDB trolleri ile ilgili kaygıların ve subjektifliğin belirginlik kazanması değil midir? 

Benim Deadpool filmi için değerlendirme 6.0'dır.



Sizler de düşüncelerinizi paylaşır mısınız?






No comments:

Post a Comment