Wednesday, September 14, 2016

Now You See Me 2 - Sihirbazlar Çetesi 2 (2016)

Sihirbazlar Çetesi, 3 sene sonra yeniden karşımıza çıktı. İlk filmi de beğenerek izlemiştim. İlki başarılı olan filmlerin devam filmlerini her zaman riskli bulurum. Hele ilk filmdeki en önemli etki karşılaştığımız sürprizler karşısındaki şaşkınlıksa, aynı sürprizleri devam ettirmek oldukça iddialı.

Atlılardaki bayan karakter yerini oldukça iddialı bir başkasına bırakmış. Yeni karakter liderden torpilli ama gerçekten iddialı bir şekilde geldi. Ezik FBI ajanı bir taraftan atlıları gizlerken bir taraftan da toplum adına yararlı olmaya çalışmaktadır. Yeni bir teknoloji ürünü piyasaya çıkartacak dev küresel şirketin lansmanında sahneye çıkıp firmanın kirli çamaşırlarını ifşa etmek üzereyken, evdeki hesap çarşıya uymaz, ava giderken avlanırlar.

Bundan sonra hikaye sürpriz bir şekilde Çin'de devam eder epey bir süre ve final veya jargona uygun şekliyle "The Prestige" İngiltere'de sahnelenir. Genelde bütün oyuncuları başaraılı bulmakla birlikte Michael Caine ve aksanı aynı şekilde Morgan Freeman'ın çekiciliğe katkısından bahsetmeliyim. Ama Lionel Shrike'ın bu kadar yakın arkadaşıymış da neden yetim kalan oğlu ile hiç ilgilenmemiş? Hatta ilk filmde bile bundan hiç bir iz yoktu. Süreklilikle ilgili bir başka nokta Lionel'in öldüğü gösteri için oğlu ile konuşmaları ve Lionel'in görünüşü de tutarlı değildi.

David Coopefiled'in de yapımcılar arasında olduğu film, bence, bir devam filmi olarak oldukça başarılıydı. Oyuncu kadrosu ve sahnelerin detayları ile 10 üzerinden 8 olarak değerlendiriyorum. 

Benzer filmlerden tavsiye edebileceğim:
Michael Caine'li The Prestige http://www.imdb.com/title/tt0482571   
Edward Norton'lu The Illusionist http://www.imdb.com/title/tt0443543 izlenebilir.




Sizler de düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

No comments:

Post a Comment