Saturday, September 17, 2016

The Shallows - Karanlık Sular (2016)

Modern bir JAWS hikayesi Karanlık Sular. Amerika, Meksika arası bir yerlerde olduğu ima edilen, insanların, ağır aksanlı veya direk İspanyolca konuştukları bu gizli sahili bilen çok az kişi var. Kahramanımızın da annesi yıllar önce aynı yerde dalga sörfü yapmış. Merak edenler için film aslında Avustralya'da çekilmiş.

Modern Amerikalı hallerini bariz gösteren Nancy (Blake Lively) akıllı telefonunu elinden hiç düşürmemektedir. Sürekli telefonuyla oynamasına rağmen gittiği yerin adına telefondaki uygulamadan bakmak yerine insanlara sorması sanırım izleyicilerin gizliliği iyice anlaması içindi :) En başta hemen ilgimi çeken nokta, gerçekten dağ başından bile daha ıssız bir yere gencecik bir kızın tek başına sportif faaliyet için gidiyor olmasıydı. 

Şahane bir görsel şölen süper çekimlerle sunuluyor. Suyun rengi, dalgalar, Blake Lively'nin sörfe hakimiyeti oldukça etkileyici. Bununla birlikte, bir başka açıdan baktığımızda film aslında bir sahilde başlayıp bitiyor ve toplam oyuncu sayısı 10'dan az... (IMDB 11 oyuncu saymış)

Şahane deniz ve dalgaların hakkını veren genç, güzel ve yalnız kahramanımız yerel halkın uyarılarına kulak asmadan ilerleyen saatte sörfe devam etmek ister. İşte o son dalgayı beklerken ilgisini çeken bir ayrıntı onu denizlerin tehlikeli etoburu ile karşı karşıya bırakır. O anda başlayan mücadele ile görsel şölen ciddi bir hayatta kalma savaşına dönüşüyor. Aslında tıp fakültesini bitirmeyen kahramanımızın, tıp okulunda öğrendikleri, sağ kalma mücadelesinde çok işine yarayacaktır. Hatırlayanlar vardır: Rambo İlk Kan filminden beri filmlerde insanların kendilerine tıbbi müdahale yapmaları ilgimizi çekiyor. Burada da genç bayanın aksesuarlarını ve hatta sörf kıyafetini doğru kullanması çok akıllıcaydı. 

Benim izleyici beklentime göre filmin finali başarısına gölge düşürmekten öteye geçemedi. Detay tartışmaya bile gerek görmeden sadece beğenmediğimi söylemekle yetiniyorum.

IMDB tahminine göre 18M$ bütçe ile yapılan filme IMDB notundan daha aşağıda 6 veriyorum.




Sizler de düşüncelerinizi paylaşır mısınız?




1 comment:

  1. Yorumlara Katılıyorum, güzel Görüntüler, güzel Başlayan bir macera yerini filmin sonunda manasız bir bitişe bırakıyor

    ReplyDelete